BCAA’lar Nelerdir?
İlk olarak, amino asitler hakkında hızlı bir tazeleme: Diğer şeylerin yanı sıra vücudunuzun kas yapmasına, kas hasarını onarmasına ve bağışıklık fonksiyonunu düzenlemesine yardımcı olan proteinin yapı taşlarıdır. Toplamda 20 amino asit varken, dokuzu esansiyeldir, çünkü vücudunuz bunları üretemez, ancak yaşamak için onlara ihtiyacınız vardır. BCAA’lar, kas protein yıkımını engelleyen ve glikojen depolanmasına yardımcı olan üç spesifik temel amino asittir: lösin, izolösin ve valin.
BCAA’lar gerekli olduğundan, onları diyetinizden almalısınız. Her tam protein, tüm amino asitleri ve dolayısıyla BCAA’ları içerecektir. Tam protein örnekleri arasında yumurta, et, kümes hayvanları, balık ve süt ürünleri gibi hayvansal kaynaklı ürünler bulunur. Özellikle yer fıstığı, nohut, mercimek, kinoa ve kepekli tahıllar olmak üzere [BCAA’ları] diğer bitki bazlı protein kaynaklarında da bulabilirsiniz. Tahıllar ve baklagiller birlikte yenildiğinde (düşün: tam tahıllı ekmek üzerine pirinç ve fasulye veya fıstık ezmesi ), tam bir protein oluştururlar.
İlk olarak, amino asitler hakkında hızlı bir tazeleme: Diğer şeylerin yanı sıra vücudunuzun kas yapmasına, kas hasarını onarmasına ve bağışıklık fonksiyonunu düzenlemesine yardımcı olan proteinin yapı taşlarıdır. Toplamda 20 amino asit varken, dokuzu esansiyeldir, çünkü vücudunuz bunları üretemez, ancak yaşamak için onlara ihtiyacınız vardır. BCAA’lar, kas protein yıkımını engelleyen ve glikojen depolanmasına yardımcı olan üç spesifik temel amino asittir: lösin, izolösin ve valin.
BCAA’lar gerekli olduğundan, onları diyetinizden almalısınız. Her tam protein, tüm amino asitleri ve dolayısıyla BCAA’ları içerecektir. Tam protein örnekleri arasında yumurta, et, kümes hayvanları, balık ve süt ürünleri gibi hayvansal kaynaklı ürünler bulunur. Özellikle yer fıstığı, nohut, mercimek, kinoa ve kepekli tahıllar olmak üzere [BCAA’ları] diğer bitki bazlı protein kaynaklarında da bulabilirsiniz. Tahıllar ve baklagiller birlikte yenildiğinde (düşün: tam tahıllı ekmek üzerine pirinç ve fasulye veya fıstık ezmesi ), tam bir protein oluştururlar.