Hollandalı araştırmacılar, bu hafta yünlü bir mamutun DNA’sını kullanarak yetiştirilen devasa bir et köftesi yaratmayı başardılar.
Bilim adamlarından oluşan bir ekip, etli damlayı Hollanda’daki NEMO bilim müzesinde sergiledi. Ekip, etin seri üretimi ve satışı olasılığını değerlendiren Avustralyalı bir kültürlü et şirketi Vow’un yardımıyla çevreyi üretti.
Vow’un kurucusu Tim Noakesmith, Reuters’e “Şu anda sahip olabileceğiniz her şeyden tamamen farklı bir şey yaratmak istedik” dedi. “Proteini tam anlamıyla 4.000 yaşında. Onu çok uzun zamandır görmedik. Bu, onu, pazara sunduğumuz herhangi bir üründe yapacağımız gibi, sıkı testlerden geçirmek istediğimiz anlamına geliyor.”
Vow’un ekibi, bir mamuttan tek bir miyoglobin geni yerleştirmeden önce büyüme için bir baz olarak koyun hücrelerini kullandı. Miyoglobin, etin koku, renk ve tat özelliklerinden sorumludur. Ekip, etin şu anda timsah eti gibi koktuğunu söylüyor.
BİLİMSELLER BU NESLİ TUTMUŞ, DONMUŞ TARİH ÖNCESİ ATI KLONLAMAK İSTİYORLAR
Araştırmacılar, Hollanda’daki bir müzede sergilenen et küresini yetiştirmek için soyu tükenmiş yünlü mamut DNA’sını kullandılar.
Nesli tükenmiş bir yünlü mamutun DNA’sı kullanılarak yetiştirilen etten yapılan köfte, 28 Mart 2023’te Amsterdam, Hollanda’da bir kültür et şirketi tarafından oluşturulan NEMO Bilim Müzesi’nde sergileniyor. (REUTERS/Piroschka van de Wouw)
Ekip, mamut etinin tüketim için olmadığını açıkladı, ancak Vow şu anda daha genel olarak kültürlü et fikrini öne sürüyor. Şirket, bu tür etin gerçek ete göre daha sürdürülebilir ve çevre dostu olduğunu savunuyor.
Kültürlü et şu anda Avrupa Birliği’nde düzenlenmemiştir, ancak Reuters’e göre Vow yakın gelecekte üretimini ve satışını normalleştirmeyi umuyor.
UZUN SOYLARI TUTMUŞ YÜNLÜ MAMUT KLONLANABİLİR Mİ?
Yünlü mamutların nesli uzun süredir tükenmiş olsa da, bilim adamları DNA’larını et kürecikleri yetiştirmek gibi birçok deney için kullanıyorlar.
HABERLER SUNULDU
Araştırma, bilim adamlarının 28.000 yıl önce ölen yünlü bir mamuttan alınan hücrelerin “biyolojik işaretler” göstermeye başladığını gözlemlemesinden yıllar sonra geliyor. [activity]”Fare hücrelerine yerleştirildikten sonra. Bu grup, deneyini 2019’da gerçekleştirdi.
Anders Hagstrom, Haberler Digital’de ulusal siyaseti ve önemli son dakika haberlerini yayınlayan bir muhabirdir. İpuçlarını [email protected] adresine veya Twitter’da gönderin: @Hagstrom_Anders.
Bilim adamlarından oluşan bir ekip, etli damlayı Hollanda’daki NEMO bilim müzesinde sergiledi. Ekip, etin seri üretimi ve satışı olasılığını değerlendiren Avustralyalı bir kültürlü et şirketi Vow’un yardımıyla çevreyi üretti.
Vow’un kurucusu Tim Noakesmith, Reuters’e “Şu anda sahip olabileceğiniz her şeyden tamamen farklı bir şey yaratmak istedik” dedi. “Proteini tam anlamıyla 4.000 yaşında. Onu çok uzun zamandır görmedik. Bu, onu, pazara sunduğumuz herhangi bir üründe yapacağımız gibi, sıkı testlerden geçirmek istediğimiz anlamına geliyor.”
Vow’un ekibi, bir mamuttan tek bir miyoglobin geni yerleştirmeden önce büyüme için bir baz olarak koyun hücrelerini kullandı. Miyoglobin, etin koku, renk ve tat özelliklerinden sorumludur. Ekip, etin şu anda timsah eti gibi koktuğunu söylüyor.
BİLİMSELLER BU NESLİ TUTMUŞ, DONMUŞ TARİH ÖNCESİ ATI KLONLAMAK İSTİYORLAR
Araştırmacılar, Hollanda’daki bir müzede sergilenen et küresini yetiştirmek için soyu tükenmiş yünlü mamut DNA’sını kullandılar.
Nesli tükenmiş bir yünlü mamutun DNA’sı kullanılarak yetiştirilen etten yapılan köfte, 28 Mart 2023’te Amsterdam, Hollanda’da bir kültür et şirketi tarafından oluşturulan NEMO Bilim Müzesi’nde sergileniyor. (REUTERS/Piroschka van de Wouw)
Ekip, mamut etinin tüketim için olmadığını açıkladı, ancak Vow şu anda daha genel olarak kültürlü et fikrini öne sürüyor. Şirket, bu tür etin gerçek ete göre daha sürdürülebilir ve çevre dostu olduğunu savunuyor.
Kültürlü et şu anda Avrupa Birliği’nde düzenlenmemiştir, ancak Reuters’e göre Vow yakın gelecekte üretimini ve satışını normalleştirmeyi umuyor.
UZUN SOYLARI TUTMUŞ YÜNLÜ MAMUT KLONLANABİLİR Mİ?
Yünlü mamutların nesli uzun süredir tükenmiş olsa da, bilim adamları DNA’larını et kürecikleri yetiştirmek gibi birçok deney için kullanıyorlar.
HABERLER SUNULDU
Araştırma, bilim adamlarının 28.000 yıl önce ölen yünlü bir mamuttan alınan hücrelerin “biyolojik işaretler” göstermeye başladığını gözlemlemesinden yıllar sonra geliyor. [activity]”Fare hücrelerine yerleştirildikten sonra. Bu grup, deneyini 2019’da gerçekleştirdi.
Anders Hagstrom, Haberler Digital’de ulusal siyaseti ve önemli son dakika haberlerini yayınlayan bir muhabirdir. İpuçlarını [email protected] adresine veya Twitter’da gönderin: @Hagstrom_Anders.