Iphone Arka Planda Çalışan Uygulamalar Nasıl Kapatılır ?

Mahli

Global Mod
Global Mod
iPhone'da Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatma: Temel Bilgiler

iPhone kullanıcıları sıklıkla arka planda çalışan uygulamaların nasıl kapatılacağını merak ederler. Arka planda çalışan uygulamalar, pil ömrünü azaltabilir ve cihazın performansını etkileyebilir. Ancak, iOS işletim sistemi üzerinde bu uygulamaları kapatma işlemi bazı kullanıcılar için karmaşık gelebilir. Neyse ki, bu adımları takip ederek kolayca arka planda çalışan uygulamaları kapatabilirsiniz.

Adım 1: Ana Ekran Düğmesi ile Uygulama Geçmişini Görüntüleme

İlk adımda, iPhone'unuzun ana ekran düğmesine iki kez hızlıca basarak uygulama geçmişini görüntüleyin. Bu adım, arka planda çalışan uygulamaları görmemizi sağlar. Ana ekran düğmesine çift tıklama, iPhone X ve sonraki modellerde ekranın altından yukarıya doğru kaydırarak gerçekleştirilir. Ekranın altından yukarı kaydırarak uygulama geçmişini görebilirsiniz.

Adım 2: Arka Planda Çalışan Uygulamaları Bulma

Uygulama geçmişi ekranında, arka planda çalışan uygulamaların bir yatay kaydırma listesi bulunur. Bu listede, son kullandığınız veya arka planda çalışan tüm uygulamaları görebilirsiniz. Arka planda çalışan uygulamalar, küçük önizleme kartları şeklinde görünür.

Adım 3: Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatma

Arka planda çalışan bir uygulamayı kapatmak için, önizleme kartını yukarı doğru kaydırarak ekranın üst kısmına sürükleyin. Bu işlem, uygulamayı kapatır ve arka planda çalışmasını durdurur. Ekranın üst kısmına sürüklediğinizde, uygulama önizleme kartı ekrandan kaybolur ve kapatılmış olur.

Adım 4: Birden Fazla Uygulamayı Kapatma

Birden fazla uygulamayı kapatmak istiyorsanız, uygulama geçmişi ekranında parmağınızı kullanarak sağa veya sola doğru kaydırarak farklı uygulamalar arasında geçiş yapabilirsiniz. Ardından, her bir uygulama için yukarı doğru kaydırarak kapatma işlemini gerçekleştirin.

Adım 5: Tüm Uygulamaları Kapatma

Eğer tüm arka planda çalışan uygulamaları kapatmak istiyorsanız, uygulama geçmişi ekranında tüm uygulama önizleme kartlarını yukarı doğru kaydırarak kapatma işlemini tek tek gerçekleştirebilirsiniz. Bu, cihazınızın performansını iyileştirebilir ve pil ömrünü artırabilir.

Sonuç

iPhone'da arka planda çalışan uygulamaları kapatmak oldukça basit bir işlemdir. Tek yapmanız gereken uygulama geçmişi ekranını açmak ve istediğiniz uygulamaları yukarı doğru kaydırarak kapatmaktır. Bu adımları düzenli olarak uygulayarak cihazınızın performansını artırabilir ve pil ömrünü uzatabilirsiniz.