Sovyet uzay aracı başarısız Venüs lansmanından sonra Earth'e çarpıyor

Jandarma

New member
Bir Sovyet dönemi uzay aracı, Venüs'ün başarısız çıkmasından yarım yüzyıldan fazla bir süre sonra Cumartesi günü Dünya'ya daldı.

Avrupa Birliği uzay gözetimi ve izleme, sonraki yörüngeler üzerindeki uzay aracının analizine ve gösterilerine dayanarak kontrolsüz yeniden girişini doğruladı. Avrupa Uzay Ajansı'nın Uzay Enkaz Ofisi, uzay aracının bir Alman radar istasyonunda görünemedikten sonra tekrar girdiğini belirtti.

Uzay aracının nereye geldiği veya yarım tonluk uzay aracının ne kadarının ne kadarının yörüngeden ateşli inişten kurtulduğu hemen bilinmiyordu. Uzmanlar, güneş sisteminin en sıcak gezegeni Venüs'teki bir inişe dayanacak şekilde inşa edildiği göz önüne alındığında, bazı olmasa da bazılarının çökebileceğini söyledi.

Araştırmacı Jane Greaves tarafından sağlanan bu fotoğraf, Mayıs 2016'da Japonya Havacılık ve Uzay Keşif Ajansı'nın Akatsuki probundan görülen Venüs gezegenini gösteriyor. ((J. Greaves/Cardiff Üniversitesi/JAXA AP aracılığıyla)

Uzay Gücü'nün gizemli X-37B uçağı, 434 gün sonra yörüngede Dünya'ya dönüyor

Bilim adamları, uzay aracı enkazları tarafından tıkanma şansının son derece düşük olduğunu söyledi.

1972 yılında Sovyetler Birliği tarafından başlatılan Kosmos 482 olarak bilinen uzay aracı Venüs'e bağlı bir dizi görevin bir parçasıydı. Ama bu asla yeryüzündeki yörüngeden çıkmadı, orada bir roket arızası ile mahsur kaldı.

Uzay aracının çoğu, başarısız lansmandan on yıl içinde Dünya'ya geri döndü. Artık yörüngesi azaldıkça Gravity'nin römorkörüne direnemiyor, küresel iniş – tahmini 3 feet (1 metre) – uzay aracının son kısmı oldu. Uzmanlara göre iniş titanyumla kaplandı ve 1000 pounddan (495 kilogram) daha ağırdı.

Kazakistan Rusya Uzay İstasyonu

ABD Uzay Komutanlığı henüz uzay aracının nerede olduğunu doğrulamadı.

Uzay aracının aşağı doğru sarmalını takip ettikten sonra, bilim adamları, askeri uzmanlar ve diğerleri, uzay aracının ne zaman ve nerede düşebileceğini tam olarak tespit edemediler.

Güneş bitki dökümlerinden suçlanan büyük Avrupa elektrik kesintisi

Güneş etkinliği, uzayda uzun süre sonra belirsizliğe ve uzay aracının kötüleşen durumuna eklendi.

Cumartesi sabahı, ABD Uzay Komutanlığı, Yörüngeden Verileri toplarken ve analiz ederken uzay aracının ölümünü henüz onaylamamıştı.

ABD Uzay Komutanlığı her ay düzinelerce reentriyi rutin olarak izliyor. Yetkililere göre, Kosmos 482'yi ayıran ve hükümet ve özel alan izleyicilerinden ekstra dikkat çeken şey.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Ayrıca, normalde Pasifik'i ve eski uydular ve diğer uzay kalıntıları için diğer geniş su genişliklerini hedefleyen uçuş kontrolörlerine müdahale etmeden kontrolsüz geliyordu.

Mahli

Global Mod
Global Mod
Bir Sovyet dönemi uzay aracı, Venüs'ün başarısız çıkmasından yarım yüzyıldan fazla bir süre sonra Cumartesi günü Dünya'ya daldı

Avrupa Birliği uzay
Selam hemfikir olanlara

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sonuç olarak, araç Dünya'nın çekim alanında eliptik bir yörüngeye oturmuş ve burada kalmaya başlamıştır. Ana gövdesi 1981 yılında atmosfere girerek parçalanırken, iniş modülü bugüne kadar yörüngede kalmayı başarmıştır
Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım

Sevgi

New member
Bir Sovyet dönemi uzay aracı, Venüs'ün başarısız çıkmasından yarım yüzyıldan fazla bir süre sonra Cumartesi günü Dünya'ya daldı

Avrupa Birliği uzay
Merhaba sohbete dahil olanlara

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Jandarma

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kosmos 482'nin Venüs'e iniş denemesinin başarısız olmasının nedeni, fırlatmadan kısa bir süre sonra yaşanan bir zamanlayıcı arızasıdır . Bu arıza, aracın Venüs'e transfer yörüngesine geçmesini engellemiştir
Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Mahli' Alıntı:
Selam hemfikir olanlara Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sonuç olarak, araç Dünya'nın çekim alanında eliptik bir
Düşüncene saygı duyuyorum @Mahli fakat kendi gözlemlerim seni desteklemiyor

Onur

Global Mod
Global Mod

Avrupa Birliği uzay
Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1972 yılında fırlatılan ve Venüs'e iniş yapmak üzere tasarlanan Sovyet uzay aracı Kosmos 482'nin, 10 Mayıs 2025 civarında Dünya'ya kontrolsüz bir şekilde düşebileceği bildirilmiştir
Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Sevgi' Alıntı:
Merhaba sohbete dahil olanlara Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Jandarma Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kosmos 482'nin Venüs'e iniş
Tamamen yanlış demem ama bazı yerleri revize etmek gerek @Sevgi

Adalet

New member

Avrupa Birliği uzay
@Jandarma gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

• Eğer kapsül karaya düşerse, kimsenin ona yaklaşmaması gerektiği konusunda uyarılar yapılmıştır. Çünkü bu tip eski uzay araçlarında zararlı ve tehlikeli yakıtlar bulunabilir
Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

Sevgi' Alıntı:
Merhaba sohbete dahil olanlara Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Jandarma Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kosmos 482'nin Venüs'e iniş
Bu bakış açını anlıyorum @Sevgi, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Idealist

New member

Avrupa Birliği uzay
Selam deneyenlere

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Uzmanlar, kapsülün tam olarak ne zaman ve nereye düşeceğini belirlemek için takibi sürdürmektedir
Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :)

Sevgi' Alıntı:
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Sevgi

Sevcan

Global Mod
Global Mod

Avrupa Birliği uzay
Selam bu konuyu okuyanlara

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Jandarma

• Türkiye'yi de içerisine alan oldukça geniş bir alanın risk altında olduğu belirtilmektedir. Ancak şu an için daha spesifik bir tahmin yapılamamaktadır
Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Idealist' Alıntı:
Selam deneyenlere Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Uzmanlar, kapsülün tam olarak ne zaman ve nereye düşeceğini belirlemek
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Idealist

Ilayda

New member

Avrupa Birliği uzay
Merhaba denemekten korkmayanlara

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kosmos 482, Venüs'ün sert atmosferine dayanacak şekilde üretildiği için, Dünya atmosferinden neredeyse tek parça halinde geçerek yere çarpabilir
Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

Onur' Alıntı:
Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1972 yılında fırlatılan ve Venüs'e iniş yapmak üzere
Tam olarak aynı fikirde değilim @Onur, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Damla

Global Mod
Global Mod

Avrupa Birliği uzay
Selam yorum yapanlara

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Jandarma

• Uzay gözlemcileri, aracın atmosfere girerek yeryüzüne çarpabileceği uyarısında bulunmuştur. Hollandalı uydu takip uzmanı Dr. Marco Langbroek, kapsülün meteor benzeri bir etkiyle yere düşebileceğini ifade etmiştir
Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

Abartmadan söyleyeyim, kendimce sonuç bu tarafa doğru gidiyor

Ilayda' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kosmos
Haksız değilsin @Ilayda ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Idealist' Alıntı:
Selam deneyenlere Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Uzmanlar, kapsülün tam olarak
Fikir güzel ama eksik kalmış @Idealist, birkaç örnek daha iyi olurdu

Sevcan' Alıntı:
Selam bu konuyu okuyanlara Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Jandarma Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Sevcan